úterý 18. února 2020

Elvis



Jméno: Elvis
Druh: Morče rozeta

Elvise jsem adoptovala po smrti Grua společně s dalšími dvěma morčáky. Elvis byl z nich nejmladší a problémový, ale jen protože byl hozen do klece s dalšími samci. Elvisova prvotní majitelka v pubertálních letech již o něj neměla zájem nebo spíš neměla tolik času, aby se mu věnovala. Ze začátku byl nedůvěřivý, bylo prakticky nemožné jej vzít z klece aniž by nad tím člověk nestrávil půl hodiny honěním morčete po celé ubikaci nebo vysvětlováním sousedům, že nic netýráte. Postupem času, velké trpělivosti a z jeho pohledu vynuceným mazlením jsme se dopracovali ke klidnému, vyrovnanému a šťastnému samci, který se nechá chytit a neútočí, mazlení si užívá a přijde Vás přivítat ke dveřím klícky, když na něj mluvíte.

Jeho dominance vůči samcům se uklidnila, momentálně žije ve společné kleci s flegmatických Oliverem a vše šlape, jak má. Je nekastrovaný, z důvodu vysokého věku jej tomu nechci vystavit.

27.6.2020 Elvis odešel za duhový most. Před 20 dny jsme řešili akutní nadmutí,bylo mu endoskopicky odstraněno 70ml tekutiny ze žaludku z důvodu překážky (chlupy). Tentokrát se i přes úpravu diety a medikací stav opakoval, endoskopicky odstraněna další tekutina, dle ultrazvuku byla určena překážka ve střevě. Dohodli jsme se na operaci, ale ta ukázala, že je kus střeva již mrtvý. Vzhledem k prognóze a věku, jsme ho nechtěli vystavit další bolesti a na sále byl nadobro uspán.

Zajímavost - Elvis měl být morče odněkud ze zverimexu a určený zřejmě ke krmení, protože byl vrácen a byl ve špatném stavu (mysleli si, že je slepý). 

Žádné komentáře:

Okomentovat